Javno mnjenje: Šolc pobednik debate kandidata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2021, 07:43

Javno mnjenje: Šolc pobednik debate kandidata

Kandidat za kancelara ispred Socijaldemokratske stranke Nemačke (SPD), Olaf Šolc, prema ispitivanjima javnog mnjenja, pobednik je treće televizijske debate kandidata za kancelara, sedam dana uoči izbora.

Debata je održana u nedelju uveče, na TV stanicama Pro7/Sat1, a prema ispitivanju instituta Forsa, socijaldemokratski kandidat je po pitanju simpatija osvojio najviše glasova ispitanih - 42 odsto.

Iza njega sledi demohrišćanski kandidat Armin Lašhet sa 27 odsto, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i na kraju kandidatkinja zelenih, Analena Berbok sa 25 odsto.

Šolc je prema ispitivanju javnog mnjenja pobedio i u prva dva duela kandidata.

Kako prenosi Hina, prema mišljenju analitičara, u trećem sučeljavanju, kandidatkinja zelenih Berbok nastupila je najagresivnije, dok se kandidat Lašet, za razliku od prve dve debate, držao povučeno.

Šolc je kao i u prve dve debate delovao najstaloženije i najkompetentnije.

Prema poslednjim ispitivanjima, SPD i dalje vodi s 25 odsto glasova ispred Hrišćansko-demokratske unije, koju bi biralo izmedu 20 i 22 odsto ispitanih.

Slede zeleni sa 16, liberali i Alternativa za Nemačku sa po 11 odsto, pa Levica sa šest odsto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šolc pregrmeo poslednje televizijsko sučeljavanje pred izbore

Izvor: Deutsche Welle, 20.Sep.2021

Favorit za idućeg kancelara Olaf Šolc opet se najviše dopao gledaocima posle debate sa Analenom Berbok i Arminom Lašetom. Govorilo se isključivo o domaćim temama, i očite su podudarnosti Socijaldemokrata i Zelenih.

Nastavak na Deutsche Welle...

Javno mnjenje: Šolc pobjednik debate kandidata

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Sep.2021

BERLIN - Kandidat za kancelara ispred Socijaldemokratske stranke Nemačke (SPD), Olaf Šolc, prema ispitivanjima javnog mnjenja, pobjednik je treće televizijske debate kandidata za kancelara, sedam dana uoči izbora.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Šolc želi u koaliciju sa Zelenima

Izvor: Danas, 20.Sep.2021

Olaf Šolc, kandidat Socijaldemokratske partije (SPD, levi centar) za naslednika Angele Merkel na poziciji nemačkog kancelara, naglasio je u nedelju u poslednjoj od ukupno tri TV debate pred federalne izbore koji će biti održani 26. septembra svoju želju da formira Vladu sa Zelenima..

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.