Ja biram: Tehničar PTT saobraćaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2019, 06:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ja biram: Tehničar PTT saobraćaja

Nova emisija iz serijala „Ja biram" predstaviće četvorogodišnji smer „tehničar PTT saobraćaja" posle kog učenici mogu da rade u javnim i privatnim poštanskim operatorima, bankama, osiguravajućim društvima, ali i da nastave studije na Fakultetu tehničkih nauka. 

Šta sve podrazumeva proces prenosa pošiljke, koje zahteva treba da ispuni poslovno pismo, kako se postiže radna disciplina i poslovna kultura, sve smo to čuli od učenika Saobraćajne škole u Novom Sadu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Mali maturanti i u ovoj emisiji moći će da provere svoje znanje sa kombinovanog testa i iz srpskog. Saznajte na šta sve utiče hipofiza, kako se izračunava sila vetra koja deluje na prozor, a o pravopisnim pravilima nikada nije suvišno govoriti. Da li se piše „napitci" ili „napici"? Odgovori na ovu i ostale pravopisne dileme potražite na RTV1 u nedelju, 24. februara u 9,25 časova.

U ulozi gimnazijalke: Mila Pajić

Urednica emisije: Vesna Konja

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.