Ja biram: Gimnazija Ruski Krstur

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Dec.2018, 07:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ja biram": Gimnazija Ruski Krstur

U novom izdanju emisije upoznajte Gimnaziju u Ruskom Krsturu u kojoj se nastava odvija na srpskom, ali i na rusinskom jeziku. 

Ovo je jedina gimnazija na svetu gde deca mogu pohađati nastavu i na rusinskom jeziku, a zahvaljujući smeštajnim kapacitetima Učeničkog doma, učenici i iz udaljenijih mesta mogu imati adekvatan smeštaj, obroke i stalnu posvećenost vaspitača.

U delu emisije posvećenom pripremama za malu maturu govorićemo o fizičko-hemijskim svojstvima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pojedinih supstanci, dok ćemo se iz istorije podsetiti podela na vojno-političke saveze u Prvom svetskom ratu.

Osmakinja Sara probala je da uz pomoć aplikacije „Vodič za osnovce" popunjavajući testove proveri svoje sposobnosti za pojedina zanimanja. Bilo je zanimljivih pitanja, ali i rezultata testa.

Nedelja, 23. decembar, RTV1 9,25 časova

U ulozi osmakinje: Sara Makragić

Urednica emisije: Vesna Konja

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.