Izložba slika Radovana Lazarevića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2018, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba slika Radovana Lazarevića

U Kulturnom centru „Brana Crnčević" u Rumi, otvorena je izložba slika poznatog urednika Dopisništva Radio-televizije Srbije u Valjevu, Radovana Lazarevića.

Mnogobrojnoj publici, ovaj istaknuti novinar i slikar, svoj rad predstavio je kroz stanje u kojem se nalazi pojedinac ili celo društvo, trudom da kroz igru boja naglasi lepšu stranu života, stavljajući akcenat na radost, vedrinu, poletnost, svetlost i kolorit. Izložba je otvorena do 3. novembra.

Mnogobrojna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << publika koja je imala priliku da na otvaranju izložbe upozna umetnička dela Radovana Lazarevića, složila se da ona izazivaju posebnu pažnju i da svaka od njih ima svoju priču.

Tako je u novinarskom duhu, u jadan kadar smešteno nekoliko aktera i događaja, pa slika ne može da ne navede posmatrača na razmišljanje i poseban doživljaj lepote stvaralaštva.

Iako je prvi utisak pri susretu sa slikama, kako su naveli posetioci izložbe, susret sa razdraganošću i vedrinom, podsećanje na liciderska srca ili neke simbole, već sa dubljim pogledom u iste, mnogi od njih shvate da slike Radovana Lazarevića, upućuju na nešto mnogo ozbiljnije.

Urednik Dopisništva Radio televizije Srbije u Valjevu, svoj talenat je iskazao kroz hobi, a hobi pretočio u pravi umetnički rad, ozbiljan posao i sad već nadaleko poznat.

Zadovoljstvo što je upravo ovakva izložba otvorena u Rumi, iskazao je i predsednik Opštine Ruma, čijom zaslugom taj grad, osim izuzetnog ekonomskog i privrednog razvoja, iz dana u dan poprima okvire velikog kulturnog centra.

Izložba slika nagoni na razmišljanje, pa je verovatno to i razlog što je publika sa izložbe ponela samo lepe utiske i osećaj divljenja pred umetničkim delima Radovana Lazarevića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.