Izložba murala Jana Triaške u sredu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2020, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba murala Jana Triaške u sredu

U Galerije likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića, u sredu 22. januara u 19 časova otvara se izložba murala velikog formata "Live Long and Prosper“ slovačkog umetnika Jana Triaške.

Ova izložba predstavlja Triaškina proučavanje motiva ljudske ruke koje je formalno inspirisano svakodnevnim međuljudskim interakcijama. Data u formi "site-specific“, dela funkcionišu po principu kontrasta i uzajamne negacije pojedinih gestičkih simbola. Na osnovu toga ona izražava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i autorove poglede na problematiku i fenomene savremenog društva i kulture na prostorima srednje Evrope. Ovim motivom umetnik reaguje i na dela vajara Aleksandra Zarina iz ciklusa "Ruke“, koja se nalaze u umetničkom fondu Poklon zbirke Rajka Mamuzića. Izložba Jana Triaške se organizuje u saradnji sa Zavodom za kulturu vojvođanskih Slovaka.

Jan Triaška je rođen 1977. u Novom Sadu. Studirao je tri godine slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Jovana Rakidžića. Studije slikarstva je završio na Akademiji likovnih umetnosti i dizajna u Bratislavi, Slovačka, gde je završio i doktorske studije. Od 2018. godine šef je Katedre slikarstva na Akademiji umetnosti u Banskoj Bistrici. Primarno deluje na polju ekspandovane slike sa konceptualnom pozadinom. Živi u Bratislavi.

Izložba se može pogledati do 22. februara 2020. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivan Milenković: de-lighted / Osvetljeni ekranskom svetlošću

Izvor: Arte, 20.Jan.2020

Izložba slika Ivana Milenkovića, pod nazivom „de-lighted / Osvetljeni ekranskom svetlošću“, koja se otvara u sredu, 22. januara 2020. u 19 časova u galeriji Udruženja likovnih umetnika Srbije, ul. Knez Mihailova 37...Na slikama su portreti ljudi zagledanih u svoje uređaje, laptopove, tablete,...

Nastavak na Arte...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.