Izložba Mladi biraju u Matici srpskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2019, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Mladi biraju" u Matici srpskoj

U galeriji Matice srpske priređena je izložba "Mladi biraju", koju su osmislili novosadski srednjoškolci. Taj projekat galerija je realizovala u saradnji sa Opensom i Fondacijom 2021 i ima za cilj obrazovanje mladih i otvaranje ustanova kulture za mlade.

Jednaest sredjoškolaca, koji su prethodno prošli školu muzeologije, istraživali su kolekciju Galerije Matice srpske, odabrali dela koja su na postavci "Mladi biraju" grupisali u tri segmenta: Vremeplov društva, Početak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kraja i A ko sam ja. Kroz izložbu poslali su univerzalne poruke, uspeli da iskažu svoje stavove.

Izložba predstavlja kulturno nasleđe Srbije iz druge perspektive, a u jednom segmentu i ti mladi kreatori su predstavili sebe na sebi svojstven način.

Izložba će u Galeriji Matice srpske biti postavljena do kraja marta, a mladi kustosi će povremeno priređivati stručna vođenja kroz izložbu za svoje vršnjake.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.