Izložba Daleki pejzaži

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2015, 03:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Daleki pejzaži"

Izložba pod nazivom "Daleki pejzaži", autorke Aleksandre Stojanović, studentkinje IV godine slikarstva na Akademij umetnosti u Novom Sadu, biće otvorena u ponedeljak 2. februara u Klubu Fabrika.

Aleksandra studira u klasi prof. Dragana Matića.

Otvaranje izložbe zakazano je za 19 časova.

"Pejzaž kao apstraktni i uvek nesicrpan motiv bio je moj izbor za istraživanja na slici. Istrazivanja u domenu boje, teksture, linije, desavala su se potpuno spontano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i slobodno. Slike su počinjale da nastaju kao slobodne skice na lepenci gde je boja bila dominantna. Najčešće sam se kretala u hladnoj gami plavih tonova koja će se kasnije razviti i dobiti topliji prizvuk", kaže Aleksandra u najavi.

"Na kasnijim radovima vidi se moj pokušaj pročišćavanja i pojednostavljenja kompozicije, a i više pažnje posvećene boji i pronalaženju savršenih parova boja koje bi stavljanjem jedne pored druge izazivale efekat jačine bojenih površina."

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.