Izložba Boje života u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2017, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Boje života" u Kikindi

U Kikindi će u utorak biti otvorena izložba "Boje života", koju SOS Dečija sela Srbija, organizuju u saradnji sa Kancelarijom za mlade Kikinda i Centrom za omladinski rad iz Novog Sada.

Program počinje u 12 sati u galeriji Kulturnog centra Kikinda, koji je, kao partner ovog događaja obezbedio prostor za održavanje izložbe.

Autori i autorke izložbe su izbeglice, deca i mladi koji borave u Prihvatnim centrima Adaševci, Principovac, Kikinda, Preševo i Obrenovac >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i svi radovi nastali sun na likovnim, umetničkim, kreativnim i okupacionim radionicama koje su SOS Dečija sela Srbija za njih organizovala u ovim centrima.

Nakon izložbe, u periodu od 14 do 17 časova, biće organizovana prva u nizu aktivnosti, koje Centar za omladinski rad i JAZAS Novi Sad sprovode u okviru projekta "Mobilni omladinski klub - podrška deci izbeglicama i migrantima", sa ciljem poboljšanja položaja izbeglica u Srbiji i negovanja tolerancije u lokalnim zajednicama.

Ovakve aktivnosti u buduće će se u Kikindi sprovoditi nekoliko puta mesečno, a plan je da se spektar aktivnosti proširi i na sportske, kao i kreativne radionice poput rada sa glinom i radionica jezika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Izložba "Boje života" u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2017

SOS Dečija sela Srbija, u saradnji sa Kancelarijom za mlade Kikinda i Centrom za omladinski rad iz Novog Sada organizuju izložbu "Boje života", u utorak, 12. decembra, sa početkom u 12 časova, u Galeriji Kulturnog centra Kikinda, koji je, kao partner ovog događaja obezbedio prostor za održavanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.