Izložba 9x3 u Poklon zbirci Rajka Mamuzića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2017, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "9x3" u Poklon zbirci Rajka Mamuzića

U Galeriji likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića, večeras u 19 časova otvara se izložba pod nazivom "9x3: izložba grafika nastavnika i saradnika Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu". 

Ova izložba je prateća izložba Trećeg međunarodnog trijenala grafike koje se održava u Beogradu. Na izložbi u Poklon zbirci Rajka Mamuzića predstaviće se publici devet umetnika sa po tri dela: Zvonko Tilić, Zoran Todović, Radovan Jandrić, Anica Radošević, Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Botić, Zoran Grmaš, Jelena Sredanović, Miloš Stanojev i Sanja Žigić.

Zoran T. Todović, šef Katedre za grafiku Akademije umetnosti u Novom Sadu u uvodnom tekstu kataloga izložbe zaključuje: "Slobodni smo da verujemo da su umetnici sa Katedre za grafiku Akademije umetnosti u Novom Sadu, svaki na svoj način sopstvenim delovanjem, ukazali na složenost i lepotu vremena u kojem živimo. Onako, kako je to u umetnosti očekivano, Moja istina je Naša istina. Posmatrajmo njihova dela kao dijalog nastavnika i studenata, sposobnih da sopstveno ja prepoznaju u drugome, da podele tegobni teret nedaća i trenutke opojne sreće i zadovoljstva nektara života."

Izložba se može pogledati do 18. maja 2017. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.