Izgradnja Banatske magistrale

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2016, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgradnja Banatske magistrale

Banatska magistrala jedan je od infrastrukturnih prioriteta Pokrajinske vlade. Prednost je to što se magistrala radi na postojećoj trasi puta M24, ali do početka prvih radova mora se ispoštovati zakonska procedura.

Projekat izdragnje Banatske magistrale je u završnoj fazi izrade prostornog plana. Njegova prva verzija data je na uvid lokalnim samouprava, koje su već poslale svoje primedbe.

Ono što je prednost Banatske magistrale je to što će se ona graditi na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postojaćoj trasi puta M24 od Kovina, preko Pančeva, Zrenjanina i Kikinde do Čoke, a potom sa dva kraka, jedim prema autoputu E75, a drugim prema Đali.

U tom slučaju eksproprijacija će biti jednostavnija, a izgradnja znatno jeftinija i brža.

Za Banat je nova magistrala takođe važna u privrednom smislu, jer proizvodnja, trgovina i transport robe, u ovom delu Vojvodine, neće moći da dude konkurentna, ukoliko se ne obezbedi odgovarajuća saobraćajna infrastruktura.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.