Izbor direktora Pošte po proceduri, poštarima dobit, a ne 13. plata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2017, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbor direktora Pošte po proceduri, poštarima dobit, a ne 13. plata

Pitanje izbora direktora "Pošte" se rešava i on se odvija u strogo zakonom određenoj proceduri, izjavio je danas ministar zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić.

"Izbor direktora javnih preduzeća se obavlja u skladu sa strogo zakonom utvrđenom procedurom. Sve što mi možemo da učinimo je da se ne uplićemo u proces izbora i da sačekamo", rekao je Krkobabić gostujući na RTS.

On je dodao da je za njega, kao lidera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << PUPS-a, prihvatljiv svaki izbor koji odrede nadležni.

Govoreći o nezadovoljstvu radnika "Pošte" i odluci da deo dobiti preduzeća bude podeljen zaposlenima, Krkobabić objašnjava da to nije trinaesta plata, već da radnici mogu da participiraju u delu dobiti što je način da se oni stimulišu.

"To nije trinaesta plata i to je jedini način da se stimulišu radnici. Oni će imati motiv da to preduzeće bude uspešno", rekao je Krkobabić.

On je podsetio da je o tome konkretno govorila premijerka Ana Brnabić i da, kada predsednik vlade definiše stav, nije primereno da bilo ko pojedinačno iznosi stavove.

Prema njegovim rečima, udeo zarada u ukupnim troškovima "Pošte" je veoma visok i iznosi preko 60 odsto, dok je prosečna plata ispod proseka u ostalim javnim preduzećima.

"Predstavnici reprezentativnih sindikata će u narednom periodu analizirati i utvrditi tačno mogući rast koji neće ugroziti funkcionisanje tog jednog od najuspešnijih sistema", rekao je Krkobabić.

Govoreći o zemljoradničkim zadrugama, ministar je naveo da je do sada dodeljeno ukupno 105 miliona dinara.

U čertvrtak je potpisano osam ugovora za dodelu bespovratnih sredstava za četiri postojeće i četiri novoosnovane zemljoradničke zadruge, a Krkobabić kaže da su kriterijumi za dodelu sredstava jednostavni i da su se vodili idejom obnove zadrugarstva.

Kako je objasnio, prema podacima APR-a od 11. aprila do sada su formirane 182 zadruge, a namera je da se u 500 sela formira 500 zadruga.

Ministar ističe da je zadrugarstvo juče vaskrslo, i da je formiranje zadruga prekretnica, koreniti događaj "koji menja stvari".

Što se tiče nastavka programa, Krkobabić kaže da je sad u toku probni period i da je "pred nama period od tri godine".

On je dodao da građani i stručnjaci sledeće godine očekuju još više novca, i da se on slaže sa tim da sredstva treba da budu znatno veća, ali da će se videti koliko sredstava bude dozvoljavao budžet Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Nije to 13. plata, udeo zarada već preko 60%"

Izvor: B92, 24.Nov.2017

Beograd -- Pitanje izbora direktora Pošta Srbije se rešava i on se odvija u strogo zakonom određenoj proceduri, izjavio je ministar Milan Krkobabić..."Izbor direktora javnih preduzeća se obavlja u skladu sa strogo zakonom utvrđenom procedurom. Sve što mi možemo da učinimo je da se ne uplićemo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.