Izvor: Blic, 09.Maj.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz osvete bacili bombu na kafić

- Dvojica mladića bacila su juče oko 1,30 sati ujutro ručnu bombu na jedan od najposećenijih gradskih kafića „Renesansu" u Ulici Matije Korvina. U bombaškom napadu niko nije povređen, pošto je kafić bio prazan kada je kašikara eksplodirala. Policija je uhapsila Milivoja A. (20) i maloletnog A. K. (17) zbog sumnje da su bacili bombu, a kao motiv za napad navodi se prethodni sukob mladića sa obezbeđenjem kafića.

Policija je istragom utvrdila da su dvojica mladića >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << neposredno pred napad došla u Ulicu Matije Korvina i pokušala da uđu u kafić. Pošto se „Renesansa" zatvarala, obezbeđenje nije dozvolilo Milivoju A. i A. K. da uđu u kafić. Posle sukoba sa obezbeđenjem, njih dvojica su otišli, ali su se ubrzo vratili i iz osvete bacili bombu na stepenište koje vodi ka ulaznim vratima kafića smeštenog u suterenu. U eksploziji, na sreću, niko nije povređen, pošto su gosti i osoblje u međuvremenu otišli iz „Renesanse", a lokal je zatvoren, ali je oštećeno stepenište, vrata kafića i fasada zgrade. Policija je napadače uhapsila ubrzo posle eksplozije, nedaleko od „Renesanse". Milivoje A. i maloletni A. K. juče su saslušani u policiji, u prisustvu svojih advokata, određeno im je zadržavanje od 48 sati i smešteni su u ćeliju Okružnog zatvora u Subotici.

Uviđaj na mestu eksplozije obavio je dežurni istražni sudija Opštinskog suda u prisustvu opštinskog javnog tužioca. Kako saznajemo, tužilac će uhapšene mladiće najverovatnije teretiti za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Milivoje A. i A. K. danas će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni kod istražnog sudije na saslušanje.

Kafić „Renesansa", inače, nalazi se u najatraktivnijoj gradskoj ulici, jedan je od najposećenijih, a gosti su uglavnom mladi ljudi. Niko u ovom lokalu juče nije želeo da pojasni kako je došlo do sukoba između mladića i obezbeđenja i otkud obezbeđenje u kafiću, kada se uglavnom angažuje samo vikendom ili prilikom najavljenih žurki i posebnih proslava. I pored napada u ranim jutarnjim satima, „Renesansa" je, kao i prethodnih dana, i juče bila puna gostiju. Malo ko od gostiju je u stvari i znao šta se u toku noći ispred kafića dogodilo. Podsetimo, u ovom delu grada skoro da i nikada nije bilo incidenata, mada se u njemu okuplja na hiljade mladića i devojaka, naročito u vreme vikenda.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.