Ivanić nije optimista da će 2018. biti bolja godina za BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Dec.2017, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanić nije optimista da će 2018. biti bolja godina za BiH

Član Predsedništva BiH Mladen Ivanić kaže da nije optimista da će 2018. godina biti bolja od godine na izmaku i smatra da se ništa spektakularno i posebno pozitivno nije dogodilo u BiH u 2017. godine, a da će i naredna godina, u političkom smislu, propasti.

Ivanić je u intervjuu za BH RTV rekao da za pozitivne pomake verovatno nije bilo i nema volje ni želje.

"Mislim da će naredne godine biti nastavljena jedna vrsta primitivnog sukoba na političkoj sceni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << galame, potcenjivanja političkih protivnika, izigravanja i da će to biti godina koja će u političkom smislu reči, nažalost, propasti", rekao je Ivanić.

Kaže da nije optimista da će BiH brzo dobiti status kandidata za članstvo u EU i navodi da će iz Brisela, nakon što bude odgovoreno na Upitnik, stići i novi uslovi.

"Tražiće se i drukčija politička atmosfera. Mi danas nismo sigurni ni hoće li se moći formirati vlast nakon izbora (u oktobru 2018). Očekivati od neke zemlje da dobije status kandidata, a nije u stanju ni da formira vlast, to je potpuno nerealno", rekao je srpski član predsedništva BiH.

Ivanić, ipak, smatra da će ekonomija napredovati i to zbog toga što je ona u dobrom dijelu odvojena od vlasti.

On je izrazio nadu da će 2018. godina doneti malo više optimizma među obične ljude.

Navodi kako je politički stav Republike Srpske, koji i sam deli, da BiH ne može ući u NATO dok u Alijansu ne uđe Srbija, a kako Srbija, kako podseća, korača putem vojne neutralnosti, teško je očekivati da će biti pomaka BiH na putu ka NATO.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.