Istraga protiv Bajatovića, prijava anonimna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2014, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga protiv Bajatovića, prijava anonimna

Tužilaštvo za organizovani kriminal dobilo je anonimnu krivičnu prijavu protiv generalnog direktora ''Srbijagasa'' Dušana Bajatovića koja ga tereti za zloupotrebe u tom preduzeću, rečeno je danas Tanjugu u Tužilaštvu. Advokati kaži da zakonom nije zabranjeno podnošenje anonimnih krivičnih prijava, te da ona ima isti tretman kao da je napisana od nekog konkretnog podnosioca, ali da nije praksa da Tužilaštvo postupi po njoj.

Tužilaštvo je dalo nalog Ministarstvu unutrašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poslova da prikupi potrebne informacije i obaveštenja povodom krivične prijave, dodaju u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

U pitanju je predistražni postupak tokom kog se prikupljaju potrebne informacije kako bi se utvrdilo da li postoji krivično delo.

Bajatović je potpredsednik Socijalističke partije Srbije i predsednik vojvođanskog odbora socijalista.

Funkciju generalnog direktora Srbijagasa obavlja od 2008. godine.

Postupanje tužilaštva po anonimnim prijavama nije uobičajeno

Advokat Srđan Sikimić pojašnjava za Radio-televiziju Vojvodine da zakonom nije zabranjeno podnošenje anonimnih krivičnih prijava, te da ona ima isti tretman kao da je napisana od nekog konkretnog podnosioca, ali da nije praksa da Tužilaštvo postupi po njoj.

"Pravno je moguće da NN lice podnese krivičnu prijavu, međutim, postupanje tužilaštva nije uobičajeno, dakle nije praksa isključivog postupanja po tim prijavama", objašnjava Sikimić, predsednik Advokatske komore Vojvodine.

Ono što će uslediti jeste da MUP, a po nalogu Tužilaštva, prikupi potrebne informacije i obaveštenja povodom krivične prijave.

"A onda će tužilaštvo odlučiti da li će podneti krivičnu prijavu protiv podnetog ili je odbaciti", dodaje Sikimić.

Pokušali smo da saznamo šta o anonimnoj krivičnoj prijavi protiv njega kaže i Dušan Bajatović, ali do zaključenja ovog izveštaja direktor "Srbijagasa" nije se oglasio.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.