Ispali Ajaks i Inter - Liverpul, Napoli, Čelsi i Lion u osmini finala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2019, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispali Ajaks i Inter - Liverpul, Napoli, Čelsi i Lion u osmini finala

Fudbaleri Barselone savladali su u finišu meča ekipu Intera u Milanu sa 2:1, čime je italijanska ekipa završila učešće u Ligi šampiona već u grupnoj fazi. Istu sudbinu doživeo je i prošlogodišnji polufinalista takmičenja ekipa Ajaksa, koja je na svom stadionu poražena od Valensije sa 1:0.

Fudbaleri Intera nisu uspeli da se plasiraju u nokaut fazu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Lige šampiona, pošto na svom stadionu u poslednjem kolu grupne faze nisu uspeli da savladaju kombinovani sastav Barselone.

Trener gostiju Ernesto Valverde odlučio je da odmori veliki broj prvotimaca, među kojima su bili Mesi, Pike, Roberto, Buskets, Ter Štegen, a sa klupe su ulazili De Jong i Suarez.

Ipak Barselona je i u oslabljenom sastavu uspela da trijumfuje nad Interom, iako joj pobeda nije bila potrebna, pošto je i pre ovog kola osigurala prvu poziciju.

Katalonci su poveli u 23. minutu golom Pereza na asistenciju Vidala.

Inter je od tog momenta bio konkretnija i bolja ekipa, napadao, ali nedostajalo je koncentracije u završnici.

U finiši prvog poluvremena Martinez se zagradio, odložio loptu za Lukakua, a ovaj je sproveo u mrežu Barselone.

U drugom poluvremenu Inter je u naletima napadao i čak dva puta tresao mrežu rivala, ali u oba navrata gol je poništen zbog ofsajd pozicija napadača Martineza u Lukakua.

Nadali su se navijači tima iz Milana da će izabranici Antonija Kontea postiži pogodak i proći u narednu fazu, ali toj nadi je došao kraj u 87. minutu.

Samo tri minuta pošto je ušao u igru, Ansu Fati je postigao gol i tako sa 17 godina i 40 dana starosti postao najmlađi strelac u istoriji elitnog takmičenja.

Poraz Intera iskoristila je Borusija, koja je na "Signal Iduna Parku" savladala Slaviju iz Praga sa 2:1 i kao drugoplasirana u Grupi F prošla dalje.

Prošlogodišnji polufinalista Lige šampiona, ekipa Ajaksa takođe takmičenje završava u grupnoj fazi, pošto su u odlučujućem meču poraženi od Valensije sa 1:0. Čelsi je u drugom meču grupe savladao Lil, pa engleski i španski tim nastavljaju takmičenje.

U Grupi G Benfika je uprkos pobedi od 3:0 nad Zenitom završila na trećem mestu, jer su Lion i Lajpcig odigrali nerešeno 2:2 i prošli dalje.

Liverpul i Napoli u osmini finala, Salcburg u Ligi Evrope

Fudbaleri Liverpula izborili su plasman u nokaut fazu Lige šampiona, pošto su u gostima pobedili Salcburg sa 2:0. Napoli, takođe, u narednoj rundi - rutinski savladao Genk sa 4:0.

Šampion Evrope ostaje u trci da tron odbrani, pošto je trijumfovao u Austriji, iako mu je i nerešeno bilo dovoljno.

Pravo je čudo što u prvih 45 minuta meča u Salcburgu nije bilo golova. Šanse su se smenjivale pred oba gola, a Salah je nekoliko vrhunskih prilika propustio.

Prednost Liverpulu je doneo Nabi Keita u 57. minutu, kada je glavom smestio loptu u mrežu na asistenciju Manea.

Već u narednom minutu, Liverpul dolazi do drugog gola.

Salah se iskupio za sve promašaje, pošto je majstorski postigao gol, gotovo iz mrtvog ugla.

„Crveni" su trijumfom u Austriji obezbedili prvo mesto u grupi, dok će dalje sa drugog mesta Napoli, koji je sa 4:0 savladao Genk.

Arkadijuš Milik je kompletirao het-trik već u 38. minutu, a u nastavku je Dris Mertens pogodio sa bele tačke.

Liverpul je prvi sa 13 bodova, Napoli drugi sa 12, Salcburg ima sedam i igraće na proleće u Ligi Evropa, dok se Genk oprašta od evropskih takmičenja.

Tabele grupa:

Grupa A: PSŽ 13, Real 8, Klub Briž 3, Galatasaraj 2.

Grupa B: Bajern 15, Totenhem 10, Crvena zvezda 3, Olipijakos 1.

Grupa C: Mančester Siti 11, Šahtjor 6, Dinamo Zagreb 5, Atalanta 4.

Grupa D: Juventus 13, Atletiko Madrid 7, Bajer Leverkuzen 6, Lokomotiva Moskva 3.

Grupa E: Liverpul 13, Napoli 12, Salcurg 7, Genk 1.

Grupa F: Barselona 14, Borusija Dortmund 10, Inter 8, Slavija 2.

Grupa G: Lajpcig 11, Lion 8, Benfika 7, Zenit 7.

Grupa H: Valensija 11, Čelsi 11, Ajaks 10, Lil 1.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Barselona olakšala Interu, Liverpul može da ispadne

Izvor: B92, 10.Dec.2019

Najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi neće igrati u poslednjoj utakmici grupne faze Lige šampiona protiv Intera u Milanu...Barselona je već obezbedila prvo mesto u grupi F i plasman u drugu fazu, pa je trener Ernesto Valverde odlučio da odmori Argentinca, kao i Đerara Pikea i Serhija Roberta, što...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.