Iran proširio raketni program novim krstarećim raketama dugog dometa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2023, 05:06

Iran proširio raketni program novim krstarećim raketama dugog dometa

Iran je razvio krstareće projektile dometa 1.650 km, saopštio je danas vrhovni komandant Iranske revolucionarne, preneo je Rojters.

Naša krstareća raketa dometa 1.650 km dodata je raketnom arsenalu Islamske Republike Iran, rekao je komandant Vazdušno-kosmičkih snaga Revolucionarne garde Amirali Hadžizadeh.

Iranska državna telelevizija je emitovala prvi snimak nove krstareće rakete Paveh. Iran je proširio svoj raketni program, posebno balističke rakete, uprkos >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << protivljenju Sjedinjenih Država i zabrinutosti evropskih zemalja.

Teheran tvrdi da je program isključivo defanzivni, da služi za odvraćanja napada, kao i da je Moskvi isporučio bespilotne letelice pre početka rata u Ukrajini.

U novembru je Pentagon saopštio da su Sjedinjene Američke Države skeptične prema tvrdnjama Hadžizadeha da je Iran razvio hipersoničnu balističku raketu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Teheran napravio krstareću raketu dugog dometa

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Feb.2023

​Iran je razvio krstareću raketu dometa 1.650 kilometara, izjavili su zvaničnici iz komande Revolucionarne garde.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.