Investitor probio rokove za gradnju

Izvor: Blic, 30.Okt.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investitor probio rokove za gradnju

Iako je nadogradnja četvorospratnice u Ljermontovoj 6 započeta pre skoro godinu dana, radovi još nisu završeni, a, uprkos dogovoru, zgrada je samo delimično okrečena, prozori zajedničkih prostorija nisu sređeni, ulazna vrata su razvaljena, a nije ugrađena ni nova pumpa za vodu. Dok stanari upozoravaju da je rok za završetak radova istekao još 1. juna, investitori tvrde da će radovi biti gotovi uskoro i mole stanare da se strpe.



- U isto vreme kad je kod nas >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << počela nadgoradnja, započeta je izgradnja zgrade preko puta. Cela zgrada je završena, a nama skele još stoje oko zgrade i to samo zbog jednog sprata - kaže Miodrag Orlandić, potpredsednik Skupštine stanara u Ljermontovoj 6.

Na ulaznim vratima još stoji obaveštenje izvođača o nadogradnji zgrade na kome piše da je rok za završetak radova kraj maja.

Orlandić podseća da su komšijama još itekako sveže slike iz januara ove godine kada su stanari četvrtog sprata morali da se privremeno isele iz poplavljenih stanova, i da je tada investitor obećao da će im sve stanove urediti, a posao završiti do juna.

- Istina je da su stanovi na četvrtom uređeni, ali moj stan na trećem, takođe stradao od prokišnjavanja, niko nije sredio. Na plafonu se još vide fleke, a parket sam sam sanirao, jer se podigao od vlage. Obećali su mi da će to okrečiti, ali me majstori zaobilaze. Verovatno zato što sam javno kritikovao sve ovo - jada se Orlandić navodeći da je zbog neispunjenih obećanja investitoru uručio opomenu pred tužbu.

Nadogradnja zgrade još nije završena, ali su četiri izgrađena stana, dva trosobna i dve garsonjere, prošla tehnički prijem, pa se stanari boje da tek sada neće biti ništa od radova. Građevinci su do sada okrečili prednji i zadnji deo zgrade i hodnik, ali i dalje su neuređeni prozori zajedničkih prostorija, neokrečen bok zgrade, i razvaljena su ulazna vrata. Nije ugrađena ni nova pumpa za vodu, jer je potrebna pumpa veće snage zbog podizanja spratnosti zgrade.

- Ne možemo mi investitoru ništa. Njegov ugovor sa Skupštinom stanara je takav, da je zaštićen. Jedino na šta bi mogli da se pozovemo jeste probijanje roka, ali njega niko nije tužio ni za nastalu štetu za one poplave zimus. Trebalo nam je zatvaranje ravnog krova koji je prokišnjavao, jer nismo imali da platimo sve to. Da smo znali da će se sve ovo izdešavati, verovatno ne bismo odlučili isto - izjavila je jedna od stanarki Ljermontove 6 koja nije želela da se predstavi.

Gordan Kužić , jedan od investitora, izjavio je da je istina da su rokovi probijeni, ali da će za dvadesetak dana biti urađeni svi preostali radovi.

- Sve što stoji u ugovoru sve će biti ispunjeno. U stanu Orlandića nije potrebna intervencija, jer nije imao štetu, lično sam pogledao. Ostalo će biti gotovo ubrzo - prokomentarisao je Kužić.

On je naveo i da je izvođač radova, „Vitogradnja” iz Temerina, kasnio jer je bio angažovan na drugim gradilištima i zamolio stanare za strpljenje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.