Inđija deklasirala Proleter, nula D.Srema

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2015, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inđija deklasirala Proleter, "nula" D.Srema

Inđijci su ubedljivo savladali starog sportskog rivala iz Novog Sada sa 3:0. Imali su dominaciju većim delom susreta. Tečnim kombinacijama brzo su osvajali teren. Stvorili su više izglednih prilika koje su bile plod dobro organizovanih akcija.

Na kraju iskazali su primerenu efikasnost pa se može reći da su na dobrom putu da uklope čvrstu i homogenu ekipu koja bi i na proleće mogla da igra značajnu ulogu u prvoligaškom takmičenju.

Novosađani su još u fazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << traženja odgovarajućih rešenja. Prema rečima Zorana Govedarice, šefa stručnog štaba, poslednjih dana imaju na probi veliki broj igrača kojima pružaju šansu da se iskažu tako da još nisu došli do prave formacije.

Poveli su Inđijci već na početku susreta. Rajević je odlično prodro po levoj strani, uputio upotrebljiv centar šut. Bjedov se našao na prvom mestu i glavom loptu poslao pod prečku gola Novosađana.

Na 2:0 povisio je Jovanović. Rajević je snažno šutirao Buzadžija je kratko odbio loptu na koju je natrčao Jovanović i uputio u mrežu pored nemoćnog golmana Proletera. Ovim rezultatom otišlo se na odmor.

U drugom poluvremenu oba trenera dala su šansu svim igračima koje su poveli put Stare Pazove. U timu Inđije pojavilo se više poletaraca koji su najavili lepe mogućnosti. Tempo nije jenjavao ali ni kvalitet igre. Viđeno je više dobrih kombinacija koje su izveli mladi igrači.

Na drugoj strani i Novosađani su stvorili nekoliko izglednih prilika koje je odbrana Inđije uspela da neutrališe, požrtvovanim akcijama. Konačan rezultat postavio je mladi Dimitrić nakon što ga je odlično uposlio Vuković posle lepe akcije koja je brzo išla po desnoj strani.

Trener Inđije Miloš Veselinović bio je zadovoljan onim što je prikazao njegov tim.

"Iskazali smo primerenu borbenost i zalaganje. U utakmici sa ozbiljnim protivnikom u kojoj nas je pre svega interesovalo uigravanje tima možemo biti zadovoljni onim što je prikazano,pogotovo na taktičkom planu i po pitanju odgovornosti u izvršavanju postavljeih zadataka. Na kraju je usledila i uspešna realizacija kao plod ovakvog odnosa prema obavezama. Uveren sam da ćemo ovakvim pristupom nastaviti što bi bila dobra preporuka za uspešan nastavak takmičenja“ naglasio je Miloš Veselinović.

Narednu prijateljsku utakmicu Inđijci će odigrati u subotu,7.februara. Ponovo će istrčati na teren sa veštačkom podlogom Kuće fudbala u Staroj Pazovi. Protivnik će biti još jedan stari sportski rival, ekipa Banata iz Zrenjanina.

Donji Srem – Drina 0: 0

U prvoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Etno selu Stanišići Donji Srem je za rivala imao Drinu iz Zvornika , člana Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Obe ekipe nastupile su vrlo oprezno, s obzirom da je igrano na veštačkoj podlozi. Sve vredno pomena viđeno je u prvom poluvremenu.

U 17. minutu sjajan centaršut Stanisavljevića, nakon kojeg je nastala velika gužva na drugoj stativi, gde Josimov ne uspeva da ugura loptu iza leđa Maksimovića. Par minuta kasnije Stanisavljević je oprobao svoj šut. Isti igrač je u 31. minutu uputio „pravu bombu“ pod prečku Maksimovića: golman Drine bio je na visini zadatka.

Do kraja poluvremena Drina je imala više od igre: u 33. minutu Mrkajić je iz slobodnog udarca ozbiljno pripretio.

Donji Srem će u petak odigrati utakmicu protiv još jednog premijer ligaša: Mladosti iz Velike Obarske, dok će dan kasnije rival biti Zvijezda (Druga liga Republike Srpske).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.