Idvor: Obeležen dan rođenja Mihajla Pupina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2015, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Idvor: Obeležen dan rođenja Mihajla Pupina

U Idvoru, rodnom mestu Mihajla Pupina, svake godine 9. oktobra obeležava se dan rođenja velikog naučnika. Tada se organizuju i tradicionalni Oktobarski susreti i uručuju nagrade Fondacije "Mladen Selak", najboljim privrednicima, pronalazačima, kulturnim i javnim radnicima.

Ove godine, među laureatima je i Verica Utvić, novinarka Radio-televizije Vojvodine.

"Kroz moj naučni serijal, najpre "Naučni pregled", a potom "Mozaik", više od 20 godina pratila sam naučno-istraživački >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rad našeg Pupina, zatim svet pronalazaštva i inovacija. Ovo mi je podstrek da nastavim sa tim radom", rekla je, između ostalog, Verica Utvić.

Prema rečima Milana Božića, predsednika Fondacije "Mladen Selak", koja dodeljuje ove nagrade, osnovni cilj je da se život i delo Mihajla Pupina približe narodu, da, s obzirom na velike probleme u prvredi i u društvu, on bude simbol vrednosti, i da mlade uče upravo na delu Mihajla Pupina.

Oktobarski susreti posvećeni Mihajlu Pupinu, održavaju se punih 36 godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.