IV Vojvodine na Dan planete zemlje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IV Vojvodine na Dan planete zemlje

NOVI SAD - Izvršno veće Vojvodine obeležilo je Dan planete zemlje predstavljanjem aktivnosti radnih centara novosadske škole za osnovno i srednje obrazovanje dece i omladine ometene u razvoju "Dr Milan Petrović".

Kako je saopšteno, prezentacija je organizovana sa namerom da se što veći broj institucija, lokalnih samouprava, privrednih subjekata i pojedinaca upozna sa mogućnostima rada te kategorije stanovništva i ponudi im različite vidove podrške i saradnje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin rekao je da je resorni sekretarijat obeležavanje Dana planete zemlje doveo u vezu sa radom osoba ometenih u razvoju, jer oni u svom radu koriste prirodne materijale i bave se proizvodnjom prirodnih prehrambenih proizvoda, kao i reciklažom otpada po ekološkim standardima.

"Sve to skupa predstavlja direktnu zaštitu sredine", rekao je Vasin i izrazio uverenje da će zakon o zapošljavanju osoba sa invaliditetom biti donesen u najskorije vreme, što će biti i obaveza za sve lokalne sredine da ih uposle na adekvatan način.

Direktorka škole "Dr Milan Petrović" Slavica Marković rekla je da su radnim centrima neophodni socijalni partneri, jer se u njima pokreću inicijative za samozapošljavanje, uz podršku Nacionalne službe za zapošljavanje i Pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

"Ako pročistimo našu dušu i naše misli, prirodno je da ne zaboravimo osobe sa invaliditetom i da su oni tu i deo nas", rekla je Slavica Marković.

U okviru škole "Dr Milan Petrović" radi 12 centara za radno angažovanje dece i omladine ometene u razvoju, koja uz stručnu i metodološku podršku rade i stvaraju, a današnja izložba unikatnih rukotvorina nastalih u radnim centrima je prodajnog tipa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.