Humanitarna pomoć za štićenike Doma u Veterniku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2020, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarna pomoć za štićenike Doma u Veterniku

Volonteri kluba studenata specijalne edukacije i rehabilitacije Medicinskog fakulteta i Udruženje građana "Novi Sad" posetili su štićenike Doma u Veterniku i uručili im humanitarnu pomoć.

Motiv za akciju bila je pomoć osobama sa invaliditetom, jer će upravo sa njima i raditi u okviru svoje struke, istakla je predsednica Kluba studenata specijalne edukacije i rehabilitacije.

"S obzirom na to da imamo i praksu u Domu Veternik već u prvoj godini i videvši situaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koja se nalazi u ovoj instituciji, želeli smo da doprinesemo na neki način kao studenti", kaže Tamara Mladenović, predsednica Kluba studenata specijalne edukacije i rehabilitacije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

Akcija je organizovana na inicijativu studenata i ovaj put su uz pomoć Udruženja građana "Novi Sad" doneli pun kombi odeće, obuće, slatkiša i higijenskih sredstava.

"Motiv i za ovu i sve ostale akcije je da animiramo građane, da im pokažemo da postoje drugi korisnici, druge osobe kojima je potrebna pomoć i svi mi u stanovima uvek imamo i viška garderobe, slatkiša, lične higijene, koja nam ne trebaju i možemo nekom da pomognemo", kaže Goran Bajšanski, Udruženјe građana "Novi Sad"

Dom u Veterniku zbrinjava oko 500 osoba sa invaliditetom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.