Grad i JGSP postigli dogovor, nema obustave rada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2022, 17:34

Grad i JGSP postigli dogovor, nema obustave rada

Najavljene obustave rada u Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću u ponedeljak neće biti, jer je na sastanku sa predstavnicima Grada postignut dogovor.

Na sastanku koji je trajao više od dva sata, dogovoreno je da će u ponedeljak, 7. februara, autobusi GSP-a saobraćati redovno.

"Ono što smo se dogovorili je da će Grad, odnosno pregovarački tim grada i sindikata težiti da do polovine marta usvoji poseban kolektivni ugovor koji će predstavljati osnov za izradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kolektivnog ugovora unutar Gradskog saobraćajnog preduzeća. Takođe, sutra ćemo na sastanku sa sindikatima odlučivati o tome da osnovica za obračun zarade bude minimalna zarada", kaže Žarko Mićin, šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Mićin je naglasio da će se Grad truditi da do ovakvih situacija više ne dođe, te da će se u budućnosti razgovarati mnogo više. U pregovorima je učestvovalo 30-ak radnika GSP-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novi Sad: Bez štrajka u gradskom saobraćajnom, postignut dogovor o platama

Izvor: Danas, 06.Feb.2022

U Novom Sadu, najavljeni štrajk u Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću (JGSP) neće biti organizovan jer je postignut dogovor o povećanju plata, javio je lokalni portal 021.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.