Gosti na EXIT-u pune hotelske kapacitete

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2019, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gosti na EXIT-u pune hotelske kapacitete

U Novom Sadu užurbana atmosfera uoči predstojećeg Egzita. Nestrpljivi su kako organizatori, tako i posetioci, ali i novosadski hotelijeri i vlasnici privatnih smeštaja, kojima je ovo prilika da popune kapacitete.

Turistička organizacija Novog Sada beleži najveći broj poseta u vreme Poljoprivrednog sajma, Nove godine i Egzita. uoči tog muzičkog festivala, očekuju se turisti iz oko 80 država.

"Popunjenost smeštajnih kapaciteta je dobra, interesovanje za Exit >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je kao i uvek veliko, i od strane smeštajnih kapaciteta koji su skuplji, tako i ovih nešto povoljnijih", izjavila je za RTV Tihana Putin iz TONS-a.

Međutim, u resornom ministarstvu podsećaju na to da će od danas fizička lica pružaoci ugostiteljskih usluga smeštaja u domaćoj radinosti, što obuhvata privatni smeštaj i tzv. stan na dan, biti oporezivani na mnogo povoljniji način, nego što je to bilo do sada.

Dobro je da se svaki vid smeštaja uvede u regularne tokove, to je dobro i za javni budžet i za praćenje, statistiku i evidentiranje broja dolazaka i noćenja turista što je nama takođe vrlo važan podatak.

Ove godine vlada veliko interesovanje za sve tipove smeštajnih kapaciteta, za hostele, hostele, kao i apartmane, a prave avanturiste čeka exitov kamp.

Kamp na štrandu ove godine raspolaže sa oko 6.000 mesta, a slobodnih mesta još ima. Kamp će raspolagati zonama za opuštanje u kojima će se raditi privremeno tetoviranje, joga, a pružaće se i emotivna, kao i mentalna podrška stručnjaka.

Kamperi mogu na licu mesta da kupe opremu. takođe tu je glamurozno kampovanje tzv. glamping i mogu se iznajmiti i luksuzni šatori. Kamp se otvara u utorak 2. jula i radiće do 9. jula tako da će to biti pravo mini letovanje po ceni od samo 3000 dinara.

Okvirna cena noćenja u apartmanima u proseku za dve osobe iznosi 60 evra. primetno je da u toku Egzita cene smeštaja rastu, pa se može desiti da se jednosoban stan izdaje za 4 dana od 250 do 300 evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.