Gde će se graditi rečne marine?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Mar.2019, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gde će se graditi rečne marine?

Zavod za urbanizam Vojvodine i beogradsko preduzeće "Ehting", u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam, izradili su studiju u kojoj je navedeno 11 lokacija u Vojvodini na kojima je moguća i opravdana izgradnja rečnih marina.

Studija predviđa pet marina na Dunavu, dve na Tisi i po jednu na kanalu DTD, Savi i Tamišu. Jedna od dunavskih marina planirana je u Sremskim Karlovcima, gde veruju da bi opština od nje mogla imati samo korist.

Osim ekonomske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dobiti, u pokrajinskoj vladi računaju na to da će i građani osetetiti boljitak zbog infrastrukturnog jačanja lokalnih samouprava. Ipak, pre toga su potrebna ulaganja koja u nekim slučajevima idu do 5 miliona evra.

Prilikom izbora lokacija vodilo se računa o faktorima, kao što je brzina reke, korito, razvijenost infrastrukture, znamenitosti i tako dalje, a samom studijom su propisani i standardi koje marine moraju da ispune.

Osim ovoga, marine bi trebalo da nude i dodatne turističke sadržaje. Za sada u Vojvodini postoji samo jedna registrovana marina, u Apatinu, a najbrže bi mogla da joj se pridruži marina u Kovinu, koja bi mogla biti izgrađena već za nekoliko meseci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.