Gas stigao, a niko ne zna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2014, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gas stigao, a niko ne zna

Tragovi radova na gasifikaciji opštine Odžaci još su vidljivi. Izlomljeni i loše sanirani trotoari podsećaju građane da su još 2011. godine trebali da dobiju gas. Merno-regulacione stanice su u korovu i niko im do sada nije otvorio vrata. U pisanoj izjavi koju je Radio-televizija Vojvodine dobila iz Srbijagasa saznali smo da građani opštine Odžaci od 2013. godine mogu da koriste gas i da su priključena dva industrijska objekta. Šta je sa domaćinstvima, školama i drugim ustanovama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << niko ne zna.

U anketi koju je uradila ekipa RTV, niko od građana nije mogao da nam kaže da li je gasifikacija završena, a na to pitanje negativan odgovor dao je i Dušan Marijan, predsednik opštine.

"Mi smo od januara ove godine na vlasti i u tom periodu niko nas nije kontaktirao u vezi sa isporukom gasa ni za domaćinstva, ni za firme", kaže Marijan.

Izvođač radova Promont grup nije nam odgovorio na naše pitanje da li su zbog kašnjenja radova plaćeni penali i koliko, ali su nam u izjavi koju smo dobili iz Srbijagasa priznali da je posao vredan 10,7 miliona evra dat bez tendera pouzdanom izvođaču na osnovu Ugovora o strateškom partnerstvu, koji je odobrila tadašnja Vlada Srbije.

Nema sumnje da su radovi na gasifikaciji opštine Odžaci kasnili više od godinu dana, pa nam zbog toga i nije jasno, zašto je izvođaču radova plaćeno skoro milion evra više nego što je prvim ugovorom bilo predviđeno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.