Fondacija Doc. dr Milena Dalmacija dodelila nagrade i stipendije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2019, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fondacija "Doc. dr Milena Dalmacija" dodelila nagrade i stipendije

Fondacija "Doc. dr Milena Dalmacija" je i ove godine nagradila najbolje doktorske disertacije iz oblasti zaštite životne sredine, a na konkurs su pristigli radovi doktoranata iz svih delova Srbije.

Osnovna ideja svih radova je reševanje problema u toj oblasti sa kojima se sve više součavaju urbani gradovi u savremenom dobu.

Šestoro mladih naučnika sa raznih univerziteta u Srbiji dobili su ove godine Nagrade i stipendije Fondacije "Docent dr Milena Dalmacija. Oni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se , kako kažu nadaju da će svoje ideje moći da primene i učine održivim.

Ove godine konkurisalo je 13 mladih naučnika, a Fondacija je nagradila šestoro najboljih. Prema rečima članova komisije disertacije koje su pristigle na konkurs odlikuje izuzetnost.

Milena Dalmacija bila je najmlađi doktorant u istoriji Prorodno matematičkog fakulteta, a cilj Fondacije koja je nastala u njenu čast je popularizacija visokog obrazovanja, nauke, sporta i humanosti među mladima. Zbog mogućnosti koje ona pruža, mnogi mladi naučnici su prvi put dobili potvrde za svoj rad.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Fondacija "Docent dr Milena Dalmacija" dodelila nagrade i stipendije

Izvor: NoviSad.com, 27.Okt.2019, 09:16

Fondacija "Docent dr Milena Dalmacija" je i ove godine nagradila najbolje doktorske disertacije iz oblasti zaštite životne sredine. Foto: RTV..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.