Filozofski fakultet slavi 62 godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2016, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filozofski fakultet slavi 62 godine

Najstariji fakultet Univerziteta u Novom Sadu, Filozofski fakultet, proslavio je danas 62. Godinu postojanja i uspešnog rada.

Pored niza naučnih skupova i izložbi, Filozofski fakultet na svoj rođendan predstavio je najbolje što ima, najuspešnije studente kojima su uručene nagrade.

"Mi smo nazvali nagradom za najbolje mlade istraživače što ne znači da nema drugih koji zaslužuju da budu na tom mestu. Poenta je da proslavimo mladost jer je mladost budućnost", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kazala je Ivana Živančević Sekeruš- dekanica Filozofskog fakulteta.

Na filozofskom fakultetu slavi se i otvorenost, multikulturalnost i tolerancija.

"Nalazimo se na mestu gde ljubav, etika stanuju ruku pod ruku. Zapravo 62 godine filozofski fakultet podseća da je najvažniji resurs u društvu čovek"; rekao je Zoran Milošević- pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

Filozofski fakultet ima 17 odseka, 49 akreditovanih programa na kojima studira oko 5 i po hiljada studenata. Jedini u Srbiji pruža mogućnost studiranja na maternjem jeziku mađarskog, slovačkog, rumunskog i rusinskog jezika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.