Film o Niku Kejvu otvara Slobodnu zonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2014, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film o Niku Kejvu otvara "Slobodnu zonu"

Jubilarno 10. izdanje filmskog festivala Slobodna zona svečano počinje večeras u Sava centru u Beogradu, projekcijom dugometražnog dokumentarca o slavnom muzičaru i piscu Niku Kejvu "20.000 dana na Zemlji" autora Ijana Forsajta i Džejn Polard.

Festival će otvoriti gost-selektor Boris Buden, filozof, pisac i prevodilac iz Zagreba koji živi u Berlinu.

Do 12. novembra u osam bioskopa u Beogradu, Novom Sadu i Nišu biće prikazano 26 filmova u glavnom programu, u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << selekciji direktora Rajka Petrovića i Branke Pavlović. Glavni i prateći program i ove godine nude najbolje angažovane dokumentarne i igrane filmove, dobitnike nagrada na festivalima širom sveta, koji će se prikazivati na starom mestu - u Dvorani kulturnog centra Beograda, kao i u Domu omladine i Kinoteci.

U Novom Sadu festival se održava u bioskopu Arena i Muzeju savremene umetnosti, a u Nišu u bioskopu Vilin grad i Niškom kulturnom centru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.