Fijakeri okićeni tamburašima krstarili Novim Sadom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2016, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fijakeri "okićeni" tamburašima krstarili Novim Sadom

Pet tamburaških bandi smeštenih u isto toliko fijakera i čeza večeras je, u tradicionalnoj fijakerijadi koja se organizuje u okviru "Tamburica festa", krstarilo centralnim gradskim ulicama u Novom Sadu kako bi na jedinstven način uputilo pozivnicu Novosađanima i njihovim gostima da prisustvuju trećoj večeri devetog po redu "Tamburica festa".

Fijakeri su tamburaške bande dovezli do Trga slobode gde je na programu prava tamburaška žurka koju su otvorili "Vojvođanski tamburaši", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a nastavio novosadski kantautor i kompozitor Đorđe Čavić, koga je na bini smenio tamburaški orkestar "Mesečina" iz Sombora.

Ceo tamburaški hepening u centru Novog Sada začinilo je 200 folkloraša, članova kulturno-umetničkih društava iz Novog Sada i okoline.

Festivalska dešavanja sutra se iz centra Novog Sada sele na Petrovaradinsku tvrđavu, gde će tokom naredne dve večeri biti održan takmičarski deo programa u kome će nastupiti deset tamburaških orkestara iz Srbije, Mađarske, Hrvatske, Rumunije, Crne Gore i Republike Srpske, dok će još dvadeset tamburaških bandi svoje umeće pokazati u okviru revijalnog dela programa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.