Fijakeri i konji cele godine u centru Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2017, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fijakeri i konji cele godine u centru Novog Sada

Fijakeri i konji, koji su za novogodišnje praznike počeli ponovo da voze centrom Novog Sada, ostaće kao celogodišnja atrakcija za Novosađane i turiste, saopštili su danas organizatori Novosadskog Winter Festa.

Fijakeri i konji posle 30 godina "vraćeni" su u Zmaj Jovinu ulicu u sklopu Winter Festa, a početkom 20. veka bili su osnovno sredstvo prevoza u Novom Sadu.

Kako se navodi, građani su mogli da ih iznajme za "pristojnu cenu" na Trgu slobode ispred Gradske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kuće, od 1924. godine fijakeri polako izlaze iz mode ustupajući svoje mesto automobilima, a poslednji je sa ulice iščezao 1986.

Organizatori Winter Festa su dodali da su posetioci bili oduševljeni fijakerima, te da o tome govore i tri prosidbe koje su desile na fijakeru tokom trajanja manifestacije.

Winter Fest, a od sada i vožnje fijakerom u centru, organizuju Color Press Grupa i Ninamedia, u saradnji sa Gradom Novim Sadom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.