Festival malih scenskih formi Đura Papharhaji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2017, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival malih scenskih formi "Đura Papharhaji"

U Novom Sadu će od 1. do 3. decembra, biti održan 15. Rusinski festival malih scenskih formi "Đura Papharhaji", u organizaciji Matice Društva Rusina Novogo Sada-Vojvodine i Gradskog odbora Matice rusinske Novogo Sada.

Festival će biti održan u Pozorišnoj Sali Gimnazije "Laza Kostić" (Laze Lazarevića 1).

Festival će u petak, 1, decembra, u 19,00 časova otvoriti Muška grupa pevača Rusinskogo kulturnog centra (RKC), a zatim će Vladimir Kočiš izvesti monodramu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Pod ikonom".

U subotu, 2. decembra, Rusinsko narodno pozorište „Petro Riznič Đađa" iz Ruskog Krstura izvešće predstavu „Skupljači trupala" po tekstu Zvonimira Pavlovića, a u režiji Mihajla Zazuljaka i Slavka Orosa.

Rusinsko KPD „Havrijil Kosteljnik" iz Kule predstaviće se u nedelju 3.decembra monodramom Irine Hardi Kovačević „Milionerka" u izvođenju Amalije Kovač, a u režiji Janka Lenđera, a zatim će Dramski studio RKC odigrati predstavu „Noć bogova" po tekstu Mira Gavrana, a u režiji Zvonimira Pavlovića. Na kraju programa nastupiće Devojačka grupa pevača RKC iz Novogo Sada.

Ovogodišnji Festival malih scenskih formi „Đura Papharhaji" finansijski su podržali Gradska uprava za kulturu Novog Sada, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-zajednice i Zavod za kulturu vojvođanskih Rusina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.