Festival Glas anđela u Bajmoku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2017, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival "Glas anđela" u Bajmoku

Treći etno Festival "Glas anđela - Tijana Jurić" koji promoviše kulturu i neguje tredicionalnu muziku sa ovih prostora, biće i ove godine održan u Bajmoku 30. juna i 1. jula.

Tokom dva festivalska dana, posetioci će moći da prate raznovrsne sadržaje, a novina od ove godine jeste organizovanje radionica za decu.

Prvog festivalskog dana, u sali KUD Doža Đerđ u Bajmoku, u 20 sati, glumci Nataša Ninković i Zoran Cvijanović izvešće predstavu "Prah". Očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se da će ova pedstava urađena po drami Đerđa Špira, publiku nasmejati, ali i dovesti u situaciju poistovećivanja i preispitivanja.

Drugog dana, 1. jula, na terenima sportskog centra Bajmok, u 20 sati će početi muzički deo festivala.

Festival će otvoriti istaknuti srpski pesnik i akademik Matija Bećković, koji će ovom prilikom i govoriti svoje najpoznatije stihove.

Publici će se u uvodnom delu festivala predstaviti i prošlogodišnja pobednica Ivona Damjanović.

Kao i prethodne dve, i ove godine će centralni sadržaj festivala biti takmičenje dece do 16 godina u izvođenju tradicionalne muzike, njihovo nadmetaje za nagradu "Glas anđela".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.