Evropski parlament za palestinsku državu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2014, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski parlament za palestinsku državu

Poslanici Evropskog parlamenta izglasali su danas sa 498 glasova " za" i 88 "protiv" kompromisnu rezoluciju kojom se "u principu podržava palestinska država", ali kao deo dvodržavnog rešenja s Izraelom.

Rezolucija podržava dve države na osnovu granica iz 1967. godine s Jerusalimom kao glavnim gradom, preneo je Asošijeted pres.

Posle čitavih godina zastoja u bliskoistočnim mirovnim naporima, sve je veći broj evropskih lidera i poslanika koji žele unilateralno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da priznaju palestinsku državu, navodi AP.

Pristalice se nadaju da će to dovesti do obnove pregovora. Izraelska vlada, međutim, smatra da će priznanje odvratiti Palestince od pregovora i da će se mir teže postići.

Ovo pitanje je eksplozivno i izazvalo je viku i prepirku na današnjoj debati u Evropskom parlamentu, prenosi AP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.