Eventualno poskupljenje gasa minimalno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2014, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eventualno poskupljenje gasa minimalno

Poskupljenje gasa u Srbiji, u slučaju da bude potrebne dodatne količine ako izbije gasna kriza, bilo bi minimalno, izjavio je generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

"Skladište gasa 'Banatski dvor' je puno, imamo rezervu više od 450 miliona kubika gasa. To pokriva potrošnju domaćinstava, ali ne i privrede, za oko tri meseca. Ako procenimo da nam trebaju dodatne količine gasa, obezbedićemo i to, što bi uticalo na cenu tog energenta, ali ne u velikom procentu", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Bajatović za "Blic".

On je dodao da je teško proceniti koje dodatne količine gasa bi eventualno bile potrebne Srbiji, koje bi bile skladištene u Mađarskoj, ali je istakao da bi to bilo "nekoliko odsto".

"Blic" podseća da je prethodna gasna kriza izbila 7. januara 2009. godine kada je Rusija potpuno obustavila isporuke gasa Evropi preko Ukrajine, zbog cene tranzita gasa kroz tu zemlju.

Gas za domaćinstva i privredu poskupeo je u Srbiji avgusta ove godine od 1,1 do četiri odsto, tako da za domaćinstva košta 45,5 dinara po kubnom metru, bez PDV.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.