Emisija Vaš RTV uživo sa Međunarodnog sajma knjiga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2019, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Emisija "Vaš RTV" uživo sa Međunarodnog sajma knjiga

Specijalno, sajamsko izdanje emisije "Vaš RTV", emitovano je uživo sa Međunarodnog sajma knjiga, a neke od tema bile su programske inovacije, aktuelni projekti, izdavački sektor i aktivnosti na izgradnji nove zgrade Radio-televizije Vojvodine. U okviru emisije nastupio je Veliki tamburaški orkestar RTV-a.

O izdavačkoj delatnosti naše kuće, govorio je Ilija Tucić, rukovodilac Sektora izdavaštva, koji je istakao da RTV poseduje ogromno kulturno, nematerijalno blago u vidu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << arhivske građe, koje treba obelodaniti.

"Imamo pet hiljada radio-drama i to treba da se objavi", kazao je Tucić.

Gošće emisije bile su Klara Kranjc, odgovorna urednica Omladinskog internet radija i profesorica srpskog jezika i književnosti Milena Mančić, koje su govorile o novom projektu tog medija. Naime, u saradnji sa tri srednje škole, O radio je omogućio mladima tog uzrasta da aktivno učestvuju u kreiranju programa.

"Ideja je bila da otvorimo prostor i da mladi ljudi prave program za mlade", objasnila je Klara Kranjc i dodala da su otvoreni za saradnju i sa drugim školama, gde god ima zainteresovanih učenika koji bi želeli da se oprobaju u radijskom novinarstvu.

Više informacija o projektu zainteresovani mogu pronaći na internet stranici oradio.rs.

O tome kako teku radovi na izgradnji nove kuće RTV-a, govorila je Marijana Divljak, direktorka Direkcije za upravljanje nepokretnostima RTV-a, koja je kazala da se trenutno odvijaju radovi na uređenju unutrašnjosti zgrade i fasadni radovi, a da se useljenje i početak programa može očekivati do kraja 2019. godine.

Novu emisiju "Život onlajn", koja će se emitovati subotom u 12.30 časova na RTV1, predstavili su Borislav Despotović i Tamara Trninić.

U ulozi voditelja bio je poznati novinar, a sada rukovodilac Sektora integrisanih komunikacija RTV-a i urednik emisije, Aleksandar Timofejev.

Da podsetimo, "Vaš RTV" je emisija o novinama u programima RTV-a, koja govori o tome šta Radio-televizija Vojvodine jeste, obaveštava korisnike svih naših platformi o sadržajima koji ih očekuju na svih sedam medijskih platformi u narednom periodu, o akcijama koje RTV priprema i svemu u vezi sa RTV-om što ne bi trebalo da propuste

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.