Emisija 5kazanje slavi punoletstvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2022, 15:02

Emisija 5kazanje slavi punoletstvo

Specijalnim izdanjem emisije "5kazanje" autora Bore Otića u petak, 7. oktobra u 21.00 sat na Prvom programu Radio – televizije Vojvodine biće obeleženo osamnaest godina emitovanja te emisije.

Velike priče malih ljudi, pravljene su među publikom, o publici i za publiku. Bezbroj priča, sagovornika i tema našlo se pred objektivom "Petkazanja" tokom osamnaest godina, što je izuzetna baština života , običaja i etničke i kulturne raznovrsnosti Vojvodine. U stilu realizma, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Bora Otić je u emisiji sažeo duh jedne epohe. U svetu koji se ubrzano menja, uspeo je da ovekoveči svakodnevicu običnog čoveka, onakvu kakva zaista jeste, bez ulepšavanja i romantizovanja.

"Sam koncept emisije se menjao tokom vremena. Kad smo počinjali, hteli smo da imamo jednu tvrdu mušku emisiju koja će pokazati muškarce kakvi jesu. A žene, kao što i jesu radoznale, one će da provire da vide šta mi muški radimo, tako da ćemo imati i mušku i žensku publiku. U međuvremenu se to malo promenilo – estetika, tehnika i tehnologija se menjaju, pa smo i mi držali korak sa vremenom i načinom na koji se danas proizvodi televizijski program. Mislim da smo dobro propratili te nove trendove", kazao je Bora Otić i dodao da se verovalo da će se u roku od dve godine potrošiti i teme i ljudi, ali da se to, srećom, nije desilo.

Zahvaljujući interakciji sa gledaocima, ekipa emisije razvila je mrežu saradnika i gledalaca, koji predlažu teme, javljaju se da učestvuju ili predlože ljude iz svoje okoline koji imaju nešto da pokažu. Možda je baš zato, "Petkazanje" interesantno publici svih uzrasta i struktura.

Bora je Vojvodinu obišao uzduž i popreko, prevrnuo svaki kamen i ispričao mnogo životnih priča.

"Možda je neki sitni šoder ostao da ga nismo dirali, nadam se da ćemo stići i to. Pokisli smo bezbroj puta, bili u blatu do guše, bili smo u ozbiljnim situacijama i po snegu i po mrazu. Gde god da smo otišli, bili smo izuzetno dobro primljeni i dočekani, kao neko ko je rod rođeni", kaže autor.

Tokom godina, ređale su se uspomene, ali i anegdote. Neke su zabeležile kamere, a neke i ne. Zbog nekih je snimanje nakratko moralo biti i prekinuto.

"Kada smo snimali čupanje gusaka u Melencima, nisam znao za običaj da, kada se čupaju guske, nekog obavezno gurnu u to korito u kojem se nalazi perje. Izbor je pao na mene. (smeh) A onda sam još udahnuo neko paperje, jedva sam se rešio kašlja posle toga, ali zanimljivo je bilo. Volim te običaje", objasnio je Otić.

U svom prepoznatljivom maniru, Bora planira da nastavi i dalje, te će gledaoci Radio-televizije Vojvodine imati priliku da vide još mnogo, do sad, neispričanih priča utkanih u letargične pejzaže vojvođanske ravnice.

A punoletstvo "5kazanja" biće veselo, kako i dolikuje: mnogo gostiju i nove priče začinjene nastupom Velikog tamburaškog orkestra Radio-televizije Vojvodine, koji ove godine obeležava 65 godina postojanja i vokalni solisti Milan Prunić i Aleksandra Padrov. Studio "5kazanja" biće cela nova kuća RTV-a, uz još mnogo iznenađenja koja ćete imati priliku da otkrijete u petak u 21 sat na RTV1.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.