Elektro-akustični sastav OREA večeras u CK13

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2015, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elektro-akustični sastav "OREA" večeras u CK13

U Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu večeras u 20.30 časova koncert će održati elektro-akustični sastav "OREA", koji čine Borko Basarić i Milan Nenin.

Sastav svoju muziku karakterišu kao world music, tj. spoj različitih uticaja bluza, džeza, flamenka i klasike.

U septembru ove godine objavili su prvi singl/spot "Bikini" sa budućeg debi albuma u izdanju Lampshade Media, kaže se u najavi.

Milan i Borko upoznali su se na Univerzitetu u Novom Sadu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Departmanu za fiziku, 2002. godine, kada su počeli da komponuju svoj materijal pod uticajem ploča koje su u to vreme delili. Posle nekoliko snimaka i televizijskih nastupa, njihove karijere i životi kreću divergentnim putevima. Borko osniva bend "Azil 5″ dok Milan radi na svom solo projektu ("Incident"), te sarađuje sa Borisom Kovačem, Darkom Rundekom i bavi se muzičkom produkcijom.

Posle 12 godina Milan i Borko se slućajno sreću konstatujući da žive u istoj ulici, obnavljaju saradnju i nastaje elektro-akustični sastav - OREA.

Ulaz na koncert je donacija namenjena izbeglicama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.