EU spremna na razgovore o Južnom toku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2014, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU spremna na razgovore o Južnom toku

Predstavnici Evropske unije su spremni da sa Rusijom razgovaraju o gasovodu Južni tok ukoliko ruska strana to zatraži, saopšteno je danas iz Evropske komisije.

"Uvek smo otvoreni za razgovore o Južnom toku", rekla je novinarima Sabine Holcman, portparolka komesara za energiju, odgovarajući na pitanje da li će gasovod biti jedna od tema predstojećih pregovora EU, Rusije i Ukrajine u Berlinu.

Ona je podsetila da je glavna tačka na dnevnom redu trilateralnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pregovora, koji su zakazani za petak, problem otplate ukrajinskog gasnog duga, zbog kojih je od aprila suspendovano snabdevanje Ukrajine ovim energentom.

"Ukoliko ruska strana to zatraži, možemo da razgovaramo i o Južnom toku", kazala je Holcman.

Evropska unija naložila je ranije ove godine svojim članicama da suspenduju radove na izgradnji Južnog toka jer se ne uklapa u evropske antimonopolske zakone.

Rusija poriče da se evropski zakoni mogu primeniti na taj projekat, s obzirom da gasovod delom prolazi kroz teritorije koje nisu pod jurisdikcijom EU, uključujući i Srbiju.

Rusija je nedavno podnela Svetskoj trgovinskoj organizaciji zahtev da arbitrira u ovom sporu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU: Spremni smo da razgovaramo o Južnom toku

Izvor: Prva.rs, 22.Sep.2014

“Uvek smo otvoreni za razgovore o Južnom toku”, rekla je novinarima Sabine Holcman, portparolka komesara za energiju, odgovarajući na pitanje da li će gasovod biti jedna od tema predstojećih pregovora EU, Rusije i Ukrajine u Berlinu.. .Ona je podsetila da je glavna tačka na dnevnom redu trilateralnih...

Nastavak na Prva.rs...

EU: Spremni smo da razgovaramo o Južnom toku

Izvor: Blic, 22.Sep.2014

Predstavnici Evropske unije spremni su da sa Rusijom razgovaraju o gasovodu Južni tok ukoliko ruska strana to zatraži, saopšteno je danas iz Evropske komisije...Uvek smo otvoreni za razgovore o Južnom toku”, rekla je novinarima Sabine Holcman, portparolka komesara za energiju, odgovarajući na pitanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.