Duplo više novca iz budžeta za preduzetnice

Izvor: Blic, 06.Sep.2017, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duplo više novca iz budžeta za preduzetnice

Bespovratnu subvenciju od 150.000 do 280.000 dinara je dobilo 50 žena sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević su danas uručili ugovore ženama koje su dobile bespovratne subvencije.

Gradska uprava za privredu je 2016. godine prvi put odobrila subvencije za samozapošljavanje žena i tada je za tu namenu izdvojeno pet miliona dinara, dok je 2017. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine izdvojeno deset miliona dinara.

- Prilikom obeležavanja Međunarodnog dana žena, obično kažemo da svaki dan treba da bude 8. mart za žene. Današnji dan u Novom Sadu bi mogao da bude primer takve prakse i pristupa. Potpisali smo ugovore sa pedeset žena preduzetnica čime su one dobile sredstva za početak privatnog biznisa, a važno je istaći da se ne radi o kreditima ili pozajmicama, već da je reč o bespovratnom novcu koje grad daje sugrađankama za početak posla –rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Izrazi je nadu da će sledeće godine više žena konkurisati kod Gradske uprave za privredu za otvaranje novih radnih mesta i da su sve žene dobile novac zahvaljujući svom umeću, kvalitetu aplikacije i biznis plana.

- Siguran sam da će nam ove sjajne dame pomoći svojim uspešnim poslovanjem da punimo budžet i da smanjimo nezaposlenost time što će one zapošljavati još naših sugrađana – rekao je Vučević.

Novi Sad je po njegovim rečima u avgustu 2017. imao 3770 manje nezaposlenih u odnosu na isti mesec 2016. godine, od čega su 2000 žene.

Na Javni poziv se prijavilo 80 žena sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, a obaveza onih koji su dobili novac je da obavljaju delatnost 12 meseci i da za to vreme redovno uplaćuju poreze i doprinose.

Registrovane delatnosti su: frizeri, kozmetičari, advokati, stomatolozi, administartivne i proizvodne delatnosti, trgovinske radnje kao i po jedan pedijatar, prevodilac, proizvodnja TV programa, arhitekta, hostel, ugostiteljska radnja, antikvarnica i igraonica i drugo.

Direktorka novosadske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Tatjana Vidović rekla je da je u 2017. godini u Novom Sadu smanjena nezaposlenost za 17.5 odsto.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Subvencije za samozapošljavanje za 50 žena

Izvor: NoviSad.com, 06.Sep.2017

Pedeset žena sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje dobilo je bespovratan novac, u rasponu od 150.000 do 200.000 dinara, za pokretanje sopstvenog biznisa..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.