Dudaš: Ne osećam pritisak zbog visokih očekivanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2018, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dudaš: Ne osećam pritisak zbog visokih očekivanja

Proteklog vikenda održano je Prvenstvo Srbije za seniore, koje je okupilo naše najbolje atletičare. Naš najbolji desetobojac na tom takmičenju, Mihail Dudaš, zauzeo je prvo mesto u disciplini skok motkom.

Govoreći iskreno o svojim pehovima i predstojećim takmičenjima, Dudaš je rekao da je usredsređen na pripreme za Evropsko prvenstvo u Berlinu.

Svojim uspesima na svetskim i evropskim takmičenjima postavlja visoke standarde i očekivanja njegove publike rastu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali kaže da zbog toga ne oseća pritisak.

"Da, pa evo juče mi je baš rekao Đura moj tata da nisi do sad oborio toliko puta državni rekord i da se od tebe ne očekuje puno, sad bi se recimo zbog uspeha tog koji si napravio na državnom prvenstvu napravilo o tebi deset priloga o tebi", rekao je Dudaš.

"Na meni je da dajem sve od sebe svaki put, na meni je da pokazujem mlađim naraštajima, kako se to radi, na koji način se to radi i kako se ponaša jedan sportista, koji su ciljevi samog sporta, da li rekreativnog ili profesionalnog, to je možda nazovimo možda jedan od pritisaka koje ja mogu da osećam i ja smatram da bi to svaki sportista trebalo da ima", istakao je on.

Stiče se utisak da sportisti imaju medijski prostor samo ukoliko su među najboljima i osvajaju medalje. Na pitanje da li vrhunski sportisti imaju prava na grešku i da li im se te greške praštaju odgovara izričito.

"Ne praštaju se greške. Ovaj da, dosta je okrutna ta neka činjenica da s obzirom da sam ja u svojoj karijeri, već deset godina, onako nekog profesionalnog bavljenja sportom. Imao sam dosta uspona i padova, imao sam pehova, dobrih rezultata i apsolutno sam .. u pravu kada kažem da znam kako mediji funkcionišu u momentu kada si i najbolji..To je prosto onakvo kako jeste, kada si najbolji svi su tu, kada nisi tu su oni koji te podržavaju od samog početka i samog starta", kaže Dudaš.

Za Novosađane Miša Dudaš je "dečko iz komšiluka", kojeg slava i zvučno ime nisu promenili. On nam je priznao zašto je to tako.

"Desetoboj je, ako bismo pričali o desetoboju dosta ne prašta uzdizanje u nebesa. Znači ja mislim da je desetoboj napravio neki ugovor sa karmom pre uveliko dosta godina i dogovore je takav da bilo koji desetobojac koji sebe predstavlja kao superzvezdu u sledećem takmičenju pravi loš rezultat", zaključuje on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.