Dragin otvorio novi objekat Veterinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2009, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragin otvorio novi objekat "Veterinara"

SUBOTICA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin otvorio je danas novi objekat u sklopu Veterinarske stanice "Veterinar" iz Subotice.

Dragin je, tom prilikom, istakao važnost ugovora o saradnji koji je resorno ministarstvo zaključilo s tom veterinarskom stanicom, za obavljanje poslova utvrđenih Zakonom i Pravilnikom o utvrđivanju Programa mera zdravstvene zaštite životinja.

Tim ugovorom predviđeno je i da pomenuta veterinarska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stanica obavlja pojedine stručne poslove veterinarske inspekcije, odnosno poslove kontrole prometa domaćih životinja u unutrašnjoj trgovini, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

"Kontrola prometa domaćih životinja u unutrašnjoj trgovini je garancija bezbedne i sigurne proizvodnje domaćih životinja i hrane životinjskog porekla, odnosno obezbeđivanje sigurnosti i poverenje u hranu koju jedemo", kazao je Dragin.

On je naglasio da je to rezultat partnerskog odnosa Ministarstva i veterinarske struke na zajedničkom zadatku - kako pomoći neposrednom proizvođaču i kako obezbediti dovoljne količine zdrave i raznovrsne hrane za stanovništvo.

Dragin je najavio da će na prolećnom zasedanju Skupštine Srbije biti razmatrano još 13 zakona Ministarstva poljoprivrede, među kojima i Zakon o veterinarstvu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.