Dom u Veterniku uskoro u novom ruhu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2019, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dom u Veterniku uskoro u novom ruhu

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen je i u Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku. Kako je poručeno, ta ustanova uskoro će biti adaptirana sredstvima preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Prigodna svečanost u domu u Veterniku, povodom međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, bila je prilika da se okupe prijatelji te ustanove, koja pruža različite usluge socijalne zaštite za 501 korisnka i zapošljava skoro 300 radnika, a koja će, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kako je istaknuto, uskoro imati i bolje uslove.

"Ove godine 22 .oktobra Dom u Veterniku je potpisao ugovor sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima republike Srbije vredan 404 miliona dinara tačnije podrazumeva sanaciju i adaptaciju tri kompleksa odnosno smeštajne jedinice i kompletnu rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione atmosferske mreže unutar ustanove", navodi Ana Vila, direktorka doma.

Funkcionisanju te ustanove doprinosi i novac Pokrajinske vlade.

"Pokrajinska vlada i pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku i demografiju samo u ovoj godini je uložio 80 miliona dinara za poboljšanje uslova korisnika, ali i za poboljšanje standarda svih zaposlenih ovde u domu u Veterniku", istakao je pokrajinski sekretar Predrag Vuletić.

Za tri i po godine pokrajina je uložila skoro milijardu dinara za investicione tokove u 27 ustanova socijalne zaštite, istakao je pokrajinski sekretar Predrag Vuletić, koji je u Veterniku uručio i ugovore o dodeli sredstava ustanovama za smeštaj korisnika na teritoriji Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.