Dolovo uskoro dobija kvalitetnu vodu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2016, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dolovo uskoro dobija kvalitetnu vodu

Završeni su svi neophodni objekti, koji će omogućiti da meštani Dolova koriste vodu iz gradskog vodovoda . Ostalo je da se ispoštuje zakonska procedura i pribave potrebne dozvole, što se očekuje ovih dana.

"U toku je tehnički prijem objekata,sledi sanitarna saglasnost i dozvola za probni rad. Odmah nakon toga pustićemo vodu u Dolovo. Imamo period probnog rada, ispiranje vodovodne mreže, zamenu vodomera i priključenje svih objekata koji do sada nisu priključeni", kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Aleksandar Radulović, direktor JKP Vodovod i kanalizacija Pančevo.

Potrebno je i da Skupština grada Pančeva donese odluku da se pravo vodosnabdevanja prenese sa JKP Dolovi na JKP Vodovod i Kanalizacija u Pančevu.

Nadležni tvrde da će najkasnije do kraja juna meštani Dolova dobiti vodu koja je mnogo kvalitetnija od one koju su do sada koristili iz tehnološki zastarelog sistema.

Najavljeno je i da će Kačarevo vrlo brzo biti priključeno na gradski vodovod. Radovi su završeni . Čeka se priključenje struje na pumpnu stanicu i dopuna dokumentacije . Cevovod će do kraja godine biti završen i prema Jabuci i Glogonju.

"Za Jabuku i Glogonj su obezbeđena sredstva i projekti i građevinske dozvole.Do 15 juna bi trebalo da se raspiše tender međunarodni.Oko 15 avgusta očekuje se početak radova i do kraja godine da se završe radovi jer do tada traje period inplementacije druge faze KFW programa", veli Radulović.

Planirana je izgradnja dve pumpne stanice sa dva rezervoara čime će se obezbediti dovoljna količina vode . U Vodovodu kažu da će do kraja ove godine priključenjem četiri sela na gradsku mrežu oko 20 hiljada stanovnika imati zdraviju vodu za piće.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.