Dolovac: Zadovoljna sam promenama u Tužilaštvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2019, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dolovac: Zadovoljna sam promenama u Tužilaštvu

Konačno možemo reći da je implementacija Zakonika o krivičnom postupku kojim je uvedena tužilačka istraga uspela, kaže za "Novosti" republički tužilac Zagorka Dolovac, dodajući da se stvari kreću nabolje. Ona navodi da su tužilaštva pokazala da su u stanju da usvoje krupne promene i odgovore velikim izazovima, ističući da je kao republički javni tužilac zadovoljna.

Komentarišući to što bi Srbija uskoro trebalo da potpiše sporazum sa Evrodžastom, međunarodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << organizacijom za pravosudnu saradnju, Dolovac kaže da se očekuje da sporazum bude potpisan početkom novembra. "Ove godine smo postupili po 42 zahteva i zamolnice Evrodžasta i osnovali zajedničke istražne timove", kaže Dolovac i navodi da direktno sarađujemo sa 30 zemalja.

Dolovac je juče dobila orden Nacionalnog reda Legije časti u rangu viteza, kao najviše francusko odlikovanje, dok je njena zamenica Gordana Janićijević dobila orden Nacionalnog reda za zasluge u rangu viteza. "Odlikovane smo zbog odlične saradnje koju imamo sa francuskim pravosudnim organima u poslednijh deset godina" , kaže Dolovac.

Na pitanje da li je rešavanje ubistva Brisa Tatona doprinelo tom međusobnom poverenju, pa i dodeli ordena, ona kaže: Slučaj tog ubistva bio je naš prvi kontakt sa francuskim pravosudnim organima.

"Reč je o kompleksnom predmetu koji je izazvao veliku pažnju domaće i francuske javnosti. Istrajali smo u tome da postupak dobije epilog na sudu, i da bude što pre i što kvalitetnije rešen. Danas imamo pravosnažne presude u odnosu na sve okrivljene, a francuski organi su shvatili da naše tužilaštvo radi posvećeno", kaže ona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zagorka Dolovac: Tužilaštva su pokazala da su u stanju da odgovore velikim izazovima

Izvor: Beta, 04.Okt.2019

Konačno je uspešno završena implementacija Zakona o krivičnom postupku kojim je uvedena tužilačka istraga, izjavila je Zagorka Dolovac, republički javni tužilac za Večernje novosti."Tužilaštva su pokazala da su u stanju da usvoje krupne promene i odgovore velikim izazovima", konstatovala je...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.