Dokumentarna serija Istražitelji kostiju na RTV2

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2018, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokumentarna serija Istražitelji kostiju na RTV2

Od 3. oktobra, Radio-televizija Vojvodine počinje sa prikazivanjem dokumentarne serije Istražitelji kostiju (Bone detectives, 2007). Serija će biti emitovana radnim danima od 13.45 na našem Drugom programu.

Arheolog Skoti Mur i produkcija kanala Diskaveri, predvođena producentom Tomom Goldenom, povešće gledaoce na putovanje oko sveta, da bi zajedno zavirili u proces istraživanje arheoloških misterija.

Skoti i Tom pokazaće kako se otkriva lokacija za iskopavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << (upravo to je često najteži deo posla), kako se analiziraju artefakti, kako se otkrivaju najvažniji dokazi u najmodernijim laboratorijama, kako se iskopine povezuju sa istorijom i kulturom kojoj pripadaju, i konačno kako se razrešavaju misterije vekovima stare.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.