Dogodine Egzit i u Istri

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2016, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogodine Egzit i u Istri

EXIT, "Leto ljubavi 2017", spojiće četiri festivala u regionu u jedinstvenu festivalsku avanturu, najavio je danas Exit tim na konferenciji za novinare održanoj u Zagrebu.

Povod za tu konferenciju je realizacija najavljenog projekta u okviru kog u svojevrsnu Exit porodicu pored Exit festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi, "Sea Dance" festivala u Budvi i "Revolution" festivala u Temišvaru ulazi i "Sea Star" festival u Istri.

Interesantno je da je da su na početku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << te konferencije za novinare prisutnima deljene EXIT čokoladice, a kako je rekao direktor i osnivač EXIT-a Dušan Kovačević "čokoladice su iz Države EXIT, jedne nadnacionalne države u kojoj su sve nacije dobrodošle"

"Čokoladice su odlične i potpuno su bezbedne za upotrebu", rekao je Kovačević.

Ono što će, kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu, posebno obradovati sve ljubitelje prave muzike i dobrog provoda je velika novogodišnja akcija u kojoj na jednu kupljenu ulaznicu za Exit festival, ulaznice za ostala tri festivala stižu na poklon.

Broj ulaznica u toj akciji je ograničen, a svi kupci postojeći ili budući, svoje Exit ulaznice moći će da registruju od 1. do 28. februara na sajtu www.exitfest.org.

Kalendarski prvi na redu je "Sea Star" festival u Istri koji će se 26. i 27. maja održati u turističkom kompleksu "Stella Maris" u Umagu. Sledi "Revolution" festival u Temišvaru koji je na programu 2. i 3. juna, pa Exit festival na Petrovaradinskoj tvrđavi od 6. do 9. jula, da bi ovaj "karavan" muzike i ljubavi bio okončan na "Sea Dance" festivalu na plaži Jaz od 13. do 15. jula.

Sva četiri festivala u organizaciji Exit tima, koji stoji iza četiri nagrade za najbolje evropske festivale, proslaviće naredne godine 50 godina od čuvenog "Leta ljubavi 1967." kada je nastao revolucionarni hipi pokret koji je zauvek promenio svet boreći se za mir, slobodu govora, ljudska prava i rasnu i polnu ravnopravnost.

Kao jedini savremeni muzički festival koji je nastao iz borbe za društvene promene i čija misija je povezivanje i regionalna saradnja, Exit na taj način želi da očuva osnovne ideje iz kojih su nastali i prvi veliki muzički festivali još krajem šezdesetih godina prošlog veka kao što su Woodstock, Monterey i drugi, te da prenese poruke tadašnjeg pokreta koje su današnjem svetu potrebnije više nego ikad.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

EXIT porodica se širi, stiže u Hrvatsku

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Dec.2016

ZAGREB/NOVI SAD - EXIT, "Leto ljubavi 2017", spojiće četiri festivala u regionu u jedinstvenu festivalsku avanturu, najavio je danas Exit tim na konferenciji za novinare održanoj u Zagrebu...Povod za tu konferenciju je realizacija najavljenog projekta u okviru kog u svojevrsnu Exit porodicu pored...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.