Do ponedeljka deca pod svojim krovom

Izvor: Blic, 24.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do ponedeljka deca pod svojim krovom

ZRENJANIN - Vrtić „Bambi" u Zrenjaninu na Bagljašu juče nije radio zbog požara koji je u jaslenom delu izbio preksinoć oko 19.30 oštetivši četvrtinu objekta. Oko 300 dece najvećeg vrtića u gradu od ponedeljka će ponovo pod svoj krov u prostorije koje će za vikend biti očišćene i provetrene.

Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca požar je preksinoć za nekoliko minuta ugašen, ali su prostorije jaslica potpuno uništene, dok je deo vrtića za stariji uzrast >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bio ispunjen dimom i čađi, uključujući i kuhinju. U trenutku izbijanja požara u vrtiću se nalazila grupa starije dece koja se tu zatekla na času engleskog, ali su ona na vreme evakuisana, tako da niko nije stradao. Očevici navode da su čuli najpre vrisku i ciku dece koja su izlazila iz vrtića, a onda lomljavu i plamen iznad vrata ulaza u jaslice. Jalice su ove nedelje radile u prepodnevnoj smeni, tako da su roditelji decu odveli nekoliko sati pre izbijanja požara, oko 16 časova.

- Vatrogasci su munjevito reagovali i samo zahvaljujući njihovoj intervenciji požar koji je izbio u jaslenom delu nije zahvatio ceo vrtić - navela je Anđelija Mirković, direktorka Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo". Ona nije mogla da kaže šta je uzrok požara, ali pretpostavlja da su u pitanju elektroinstalacije.

- Mi smo dva, tri puta u vreme krize grejanja izvodili dodatne radove u ovom vrtiću da bismo omogućili dodatno zagrevanje prostorija električnom energijom - istakla je Anđelija Mirković sumnjajući da je požar izbio zbog kvara na elektroinstalacijama.

Radnici „Tehnorada" juče su radili na sanaciji posledica požara u vrtiću da bi u ponedeljak mogao da nastavi sa radom. Direktorka predškolske ustanove navodi da je preostali deo vrtića dovoljno prostran da primi sve poletarce uključujući i jaslice.

Razmeštanje

Najmlađa deca biće privremeno smeštena u dve velike sobe za stariji uzrast, koje nisu oštećene u požaru. Predsednik opštine Goran Knežević i koordinator privrede i javnih preduzeća Ivan Dević preksinoć su posetili vrtić i obećali pomoć kako bi posledice požara u „Bambiju" bile sanirane što pre.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.