Đilas aminovao prekid bojkota?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2020, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas aminovao prekid bojkota?

Lideri Stranke slobode i pravde (SSP) i Demokratske stranke (DS), članica Saveza za Srbiju (SzS), Dragan Đilas i Zoran Lutovac saglasili su se da neki članovi tog opozicionog bloka odustanu od bojkota predstojećih izbora i izađu na lokalne izbore, pišu "Večernje novosti".

List podseća da je prema nezvaničnim informacijama gotovo izvesno da će na lokalne izbore izaći lider Zajedno za Srbiju (ZzS), gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, i vođa demokrata u Paraćinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i predsednik te opštine Saša Paunović, a moguće i predsednik beogradske opštine Stari grad i funkcioner SSP Marko Bastać.

Kako se navodi, "zeleno svetlo" za ovo dali su Đilas i Lutovac, što je, međutim, izazvalo negodovanje u drugim strankama SzS, pogotovo u Narodnoj stranci (NS) Vuka Jeremića.

Potpredsednika NS Sanda Rašković Ivić kaže za "Novosti" da, ako je bojkot politika SzS, onda onaj ko nije u tome dosledan, nema šta da traži u tom bloku.

S druge strane, "Blic" piše da je Zelenoviću Predsedništvo SzS juče postavilo ultimatum da u roku od dve nedelje odluči hoće li izaći na izbore, odnosno da će i on i njegova stranka ZzS, ako se odluče za izbore, biti izbačeni iz Saveza.

"Svi su ogorčeni na Zelenovića, do pre nedelju dana pričao je potpuno drugačiju priču. Pošto ne odustaje od namere da izađe na zbore u Šapcu, Jeremić je tražio da na dve nedelje pauzira u Savezu, a da nam nakon toga saopšti svoju odluku. Ako ostane pri tome da izađe na izbore, biće isključen iz SzS", kaže za list izvor iz vrha SzS.

Sagovornik "Blica" dodaje i da je "suludo" i glupost što Zelenović pominje i nekog Sandokana i ističe da mu nije jasno kako on misli da pobedi kada neće imati podršku nikoga iz SzS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

OPOZICIJA DALA ULTIMATUM ZELENOVIĆU "Ako izađeš na izbore, bićeš izbačen iz SzS"

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2020

Lideri Stranke slobode i pravde (SSP) i Demokratske stranke (DS), članica Saveza za Srbiju (SzS), Dragan Đilas i Zoran Lutovac saglasili su se da neki članovi tog opozicionog bloka odustanu od bojkota predstojećih izbora i izađu na lokalne...List podseća da je prema nezvaničnim informacijama gotovo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.