Đačke ekskurzije se ne otkazuju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2015, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đačke ekskurzije se ne otkazuju

Učenici iz Srbije koji su ovih dana krenuli na ekskurzije, koristili su alternativne granične prelaze Bački Breg i Kelebija i do svojih odredišta stigli su bez problema. Đačke ekskurzije za Budimpeštu, Beč i Prag neće biti otkazane zbog krize na graničnom prelazu Horgoš, i nema razloga za paniku, poručuju iz škola i turističkih agencija.

Zatvaranje graničnog prelaza Horgoš ne komplikuje realizaciju planiranih ekskurzija, ali prouzrokuje glavobolje roditeljima i nastavnicima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a turističkim agencijama brigu da li će satnice putovanja biti ispoštovane. Međutim, nijedna ekskurzija nije otkazana, a grupe koje su krenule na putovanje koriste alternativne granične prelaze Kelebija i Bački Breg.

"Tamo je normalna komunikacija i normalan rad između država Srbije i Mađarske. Niti dolazak do tih graničnih prelaza pravi bilo kakav problem. Znači, s te strane nema nikakvih bojazni da će biti nešto vanredno ili da će nešto posebno da se desi", kaže Stanko Matić, predsednik aktiva direktora srednjih škola.

Iz turističke agencije dodaju da upotreba alternativnih prelaza ima i svoju dobru stranu, jer nakon granične kontrole više nema usputnih zaustavljanja i kontrole autobusa, što je bio slučaj u prethodnom periodu, a pri tom se ne prave dodatne kilometraže. Ipak, manji gubici u turizmu nastaju zbog otkazanih jednodnevnih izleta i vikend aranžmana u Mađarskoj.

"To su mahom ljudi starijeg doba i penzioneri, koji su putovali u banju Morahalom, zatim kada je u pitanju šoping na jedan dan, sasvim je normalno da se ta putovanja sada otkazuju, zato što traju svega jedan dan, pa ako se potroši malo više vremena na graničnim prelazima, onda je to putovanje propalo", navodi Petar Knežević, direktor turističke agencije "Grand turs".

Zbog situacije izazvane velikim prilivom izbeglica, saobraćaj na graničnom prelazu Horgoš-Reske biće zatvoren narednih 30 dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.