Defile najboljih grla stoke na Novosadskom sajmu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2019, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Defile najboljih grla stoke na Novosadskom sajmu

Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu održan je tradicionalan dan stočara defileom najboljih grla na ovogodišnjoj sajamskoj smotri.

Na stočarskom paviljonu izloženo je više od 1.600 grla, a po prvi put ove godine na izložbi nacionalnog genetskog potencijala prikazane su autohtone rase goveda, svinja, koza, ovaca i konja. Tako se na stočarskom paviljonu mogla videti i sanska koza koja decenijama unazad nije bila izložena na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Novom Sadu.

Na tradicionalnom danu stočara, stručnjaci su, takođe, dali ocenu goveda, rekavši da je genetski potencijal izloženih životinja svake godine sve bolji. Osvrnuvši se na cenu tovljenika, stručnjak sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu kaže da ona stalno oscilira i da je razlog tome nepostojanje partnerskog odnosa između klaničara i uzgajivača svinja.

"Što se tiče tovnog govedarstva, ono ima perspektivu u našoj zemlji", kaže profesorka doktorka Snežana Trifunović, ističući da je u tom segmentu neophodno poboljšati rasni sastav, odnosno da se radi na plemenitim rasama.

Ove godine stočarski paviljon se prostire na 5.000 kvadratnih metara izložbenog prostora i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.